Кметът на Тетевен поведе в офроуд ралито край Сливен

  • 15 септември 2013, 09:01
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a59981db7dd

Кметът на Тетевен Милен Милев поведе в офроуд маратона Balkan Breslau Rallye 2013, което започна вчера в Сливенска област. Той участва с копилот Атанас Делев е с "Jeep Wrangler", съобщава "Фокус". Надпреварата старира вчера в Тетевен, като в нея участват 65 екипажа от 19 държави. Те се разделени в две категории.


16 автомобила са регистрираха за категорията "екстремна". 30 автомобила, 13 мотоциклета, 3 ATV и 4 UTV-четириколки са записани в "крос кънтри". От тях 7 са българските машини. Участват миналогодишните победители Десислав Славчев - Маргарита Стайнова с "Mercedes G", както и участниците в рали "Дакар" Петър Ценков и Иван Маринов - с "Opel Antara RR".


В Сливен керванът от близо 70 състезателни машини ще пристигне на 17 септември, а на следващия ден ще бъде етапът в района. На 19 септември надпреварата се отправя към Шкорпиловци, където ще завърши два дни по-късно, след близо 1900-километрово трасе.


Breslau е едно от най-големите моторни събития, което се провежда в района, редом с рали "Сливен", шампионатите по мотокрос, драг рейсинг и др.