Кметът на Тополовград: Абсурдна е новината за разположени турски танкове на наша територия

  • 07 ноември 2017, 09:49
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium kmet

Абсурдна е новината за разположени турски танкове на наша територия - няма такова нещо. Това каза за Агенция Фокус кметът на Тополовград Божин Божинов във връзка с новината от последните дни, че десетки турски танкове дошли на традиционно военно учение е нас между Тополовград и Каменна река отказват да се изтеглят от България.

Ако трябва да коментирам в същия дух, в който е разпространена тази информация трябва да кажа, че с ловните дружинки ги спряхме и ги върнахме не е ли несериозно с пушки срещу танкове? Това е абсурд, не знам откъде се разпространи. Няма такова нещо, обясни Божинов. Даже казват, че аз съм успокоявал гражданите, че ресторантите и магазините имат оборот и затова е по-добре да стоят още малко на нашата територия. Всичко е измислица, заяви той и добави, че населението е спокойно.

Обиколил съм навсякъде, няма напрежение и нещо, което да рефлектира върху нормалния ритъм на живота в община Тополовград. Новината е абсолютно фалшива. Не е коректно, тъй като сме гранична община, населението е възрастно и не е нужно да се създава такава паника и психоза, каза още кметът на Тополовград.

 

снимка: topolovgrad.net