Кметът на Търговище ще участва в сесия на Комитета на регионите

  • 04 октомври 2013, 14:03
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a5ab834d48b

Кметът на община Търговище Красимир Мирев ще участва в заседание на Бюрото на Комитета на регионите, на който е член. Мирев ще бъде в Брюксел на 7, 8 и 9 октомври, предадоха от общината.

Той ще се влкючи в заседанието през първия ден от визитата си. През следващите 8 и 9 октомври Мирев ще участва в работата на 103-та пленарна сесия на Комитета на регионите, при чието откриване във вторник е предвидено изказване на  Данута Хюбнер, която е председател на Комисията по регионално развитие на Европейския парламент.

По-важните теми, които ще бъдат разгледани на сесията, са свързани с партньорството между градските и селските райони и управление; с гледната точка на местните и регионални власти по темата за шистовия газ; с "европейската стратегия относно пластмасовите отпадъци в околната среда и екологосъобразната инфраструктура - увеличаване на природния капитал на Европа".

В обсъждането и приемането на становища по време на пленарната сесия ще бъде разгледан пакетът за инвестициите на ЕС в социалния сектор, както и въпросът за дългосрочното финансиране на европейската икономика. Други теми са: "Устойчивост на селските райони", "Предоставяне на правомощия на местните власти в страните партньори с оглед подобряване на управлението и повишаване на ефективността на резултатите в областта на развитието" и т.н.


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!