Кметът на видинското село Ясен изпълни първото си предизборно обещание

  • 28 ноември 2015, 09:01
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 591938ee 6c81 b8d6

Новият кмет на видинското село Ясен – Огнян Стоянов, издигнат от синята коалиция „Надежда”, започна мандата си с пълнене на уличните дупки с бетон. С малко пари от общината в Ново село искаме да запълним дупките преди снега и да баластрираме най-натоварените улици, каза новият кмет.


Пълненето на дупките е предизборно обещние на Огнян Стоянов. Другите са  изграждане на детска площадка и възстановяване на футболния отбор. До преди 15 – 20 години селото е имало отбор, първенец в А-окръжната група. И сега има момчета от селото, които играят в отборите на съседните села.


В село Ясен, което се намира на живописно място на брега на Дунава, живеят 250 души, но с виладжиите броят им достига 300. През последните години са изградени модерен туристически информационен център, рибарско селище, параклис. Но има още работа да се свърши, за да са доволни съселяните ми, казва новият кмет. Освен детската площадка, той  е дал дума да ремонтира стария храм и да облагороди местния плаж, който през летните месеци се посещава ежедневно от 200 – 300 души от Видин и близките села. За да е наясно какво ще бъде най-полезно за местните хора, кметът е създал обществен съвет, който да го консултира и съветва в работата. В него са включени 20 души, но 4-ма са най-близките му помощници. Това са млади хора, които знаят какво да правим, за да задържим младите в селото, казва кметът. 


Още новини за Видин и региона четете ТУК.