Кнежа става рай за децата

  • 14 януари 2019, 14:25
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium %d0%bb%d0%b0%d1%87%d0%be%d0%b2%d1%81%d0%ba%d0%b8

Илийчо Лачовски е роден през 1979 г. Завършил е "Счетоводство и контрол” в Свищов, след което работи по специалността си дълги години. Печели местните избори в Кнежа през 2015 г.

- Г-н Лачовски, каква е равносметката Ви за изминалата година? Успешна ли бе тя за екипа Ви? Успяхте ли да свършите заложените задачи? 

- През изминалата година работихме усилено в няколко направления, като един от основните ни приоритети бе грижата за децата и подрастващите. Съсредоточихме усилия върху подобряване на общинската образователна инфраструктура, организиране на различни културно-развлекателни мероприятия, изграждане на спортни и детски площадки, увеличаване и обогатяване на социалните придобивки за родители. Считаме, че с тези политики спомагаме за по-добрия живот на младите семейства и ги стимулираме да отглеждат децата си в нашата община.

Освен това насочихме вниманието си върху обновяването на уличната настилка и водопроводната мрежа в града. Изпълнихме и изпълняваме в момента няколко проекта в тези направления. Със собствени средства положихме асфалт на общо 6 улици в общината, реконструирахме места за отдих, изградихме кътове за игра. През лятото открихме и шивашки цех в Кнежа, с което осигурихме заетост на около 20 души.  

Имайки предвид всичко това, както и непрекъснатия ни стремеж към подобряване на условията на живот в града, бих заключил, че 2018 г. беше успешна. Разбира се, ние ще продължим по поетия дълъг и нелесен път към промяна в община Кнежа.

- Кои са основните задачи пред екипа Ви през 2019 г.?

- През новата година основните дейности и приоритети ще са насочени към благоустрояването, инфраструктурата, подобряването на социалния, културния и обществен живот като цяло. Предстои приемане на Бюджет 2019, с който ще определим приоритетните области за тази година.

- В разгара на есенно-зимния сезон как оценявате взаимодействието с доставчика на ел. енергия - ЧЕЗ Разпределение България?

- Въпреки сезона и натовареността на мрежата в студените зимни месеци, бих казал, че не възникват често аварии, или ако има такива, те се отстраняват в кратък срок. Има добра комуникацията между общинска администрация и електроразпределителното дружество.