Книга и филми за първия българин в Космоса през април в Ловеч

  • 31 март 2019, 17:50
  • Default profile Автор Жанина Илиева
Medium kn

Излезе от печат изданието „40 години от полета на първия българин в Космоса”, съобщи Елена Георгиева, главен уредник „Работа с публики” при Регионален исторически музей – Ловеч. Изданието на РИМ представя историята на полета на четвъртия международен екипаж от международната програма за изследване и използване на Космоса „Интеркосмос”, в която се включва и България.

Читателите се запознават с жизнения и професионален път на състава на екипажа, а специални раздели отразяват приноса на българските учени за развитието на космонавтиката. Научен консултант на изданието е генерал-лейтенант Георги Иванов.  

През целия месец април 2019 г. в Музейна сбирка „Атанас и Васил Атанасови” ще бъдат прожектирани документалните филми „Първият”, сценарист и режисьор Петко Горанов – понеделник, сряда и петък от 15.00 и 17.00 часа и „Напред и нагоре” (за ловчалията акад. Димитър Мишев), сценарист и режисьор Петко Горанов – вторник и четвъртък от 15.00 и 17.00 часа.

 Сценарист и режисьор и на двете ленти е Петко Горанов. Срещата с него ще се проведе на 10 април 2019 г. (сряда) от 17.00 часа в салона на Ловчанско читалище „Наука – 1870”.

Издаването на книгата и представянето на филмите са част от програмата на Община Ловеч за отбелязване на 40 години от полета на Георги Иванов.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за юли на тема "Спортно лято" ТУК!