КНСБ разкрива в Благоевград как да се борим със сивата икономика

  • 18 юли 2019, 08:01
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium blagoevgrad 1

Как държавата да се справи със сивата икономика? Своите отговори ще дадат представители на КНСБ на пресконференция на тема „Заплашва ли човешки животи сивата икономика в България?”. Тя ще се проведе днес от 10,30 часа в офиса на КНСБ в Благоевград. На събитието ще бъдат представени данни за нивото на сивата икономика в страната ни, както и предложенията на синдиката за нейното ограничаване. Ще бъде представено и новото приложение на КНСБ - VOX, с което всеки работник или клиент може да подаде сигнал за некоректни практики на работодатели и фирми.

В 11.30 ч. ще бъде открита и информационната кампания на КНСБ в Благоевград, която е под мотото „Сивото убива!“ и има за цел да повиши обществената осведоменост и да насърчи гражданското участие в процесите и политиките за ограничаване и превенция на недекларираната заетост в България. За целта ще бъде разположен мобилен информационен център от 10.30 ч. до 18,00 ч. на ул.“Тодор Александров“ № 23 пред сградата на битовия комбинат.

Информационната кампания и пресконференцията се реализират в изпълнение на проект „Активно гражданско участие за превенция и ограничаване на недекларираната заетост в България“. Основната цел е разработване и отправяне на препоръки за подобряване на регулаторната среда и ефективността на политиките за превенция и ограничаване на недекларираната заетост в България при спазване на принципа на открито и отговорно управление.