Княгиня Мария Луиза награди предприемач на дипломиране

  • 19 май 2019, 17:55
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium img 20190519 102737

Церемонията по дипломирането на 25-ия випуск на Американския университет в Благоевград днес бе по-различна от предишни години. За първи път на сцената бе връчена награда, която е учредена от княгиня Мария Луиза – член на Настоятелството на АУБ. Тя самата се качи на сцената, за да отличи първия носител на наградата, която се дава на виден възпитаник на университета в сферата на лидерството и развитието на гражданското общество. Честта да получи наградата от Мария-Луиза бе за завършилия с отличие АУБ през 1996 година Елвин Гури. Днес той е инвеститор и предприемач с над 15 години успешен опит в банковия сектор и  инвестиции в дялов капитал.

Професор Минко Балкански пък стана носител на почетното звание „Доктор хонорис кауза” на университета. Ученият в сферата на физиката на твърдото тяло и голям общественик не скри вълнението си от признанието на ръководството на АУБ.

Тази година се дипломираха 197 бакалаври от 17 държави и 21 магистри по бизнес администрация за ръководни кадри.

57% от завършващите студенти са от България, а останалите идват от страни като Албания, Грузия, Русия, Виетнам и САЩ. И тази година най-много са завършващите „Бизнес администрация“ (39%), следвани от „Журналистика и масови комуникации“ (13%), „Икономика“ (11%) и „Информационни системи“ (11%).

Всички те бяха поздравени от президента Румен Радев, който бе официален гост на събитието.

„Вярвам, че младите хора от десетки държави, които избраха да завършат Американския университет в Благоевград, ще дадат пример на своето и  следващите поколения за това, че автентичният и траен успех изисква висока лична мотивация, пълна отдаденост и дисциплина. „Преследвайте  мечтите си и използвайте всяка възможност пред вас за доброто на нашето общо бъдеще“, заяви президентът на абсолвентите и им пожела успех. Румен Радев изрази надежда, че с просветените си знания и силно лидерство младите хора ще допринесат за развитието и благополучието на нашите общества.

Президентът открои и ежедневните усилия на ръководството и преподавателите на университета за качествено образование и перспективни умения, посветени на бъдещето на младите хора, които, по думите му, ще дават резултат години напред.

 

Гласувайте за "Кмет на годината" за мандат 2015-2019 ТУК!