Кой грабна призовете в следващите 4 категории в Кметските Оскари?

  • 15 ноември 2018, 19:45
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium img 0096

Враца, Поморие и Нови пазар отличени за видеонаблюдение и сигурност

Градоначалниците на Нови пазар, Поморие и Враца взеха първите места в категорията „Видеонаблюдение и сигурност“ в тазгодишния национален вот „Кмет на годината“. 

В раздел „Малка община“ призът отиде при градоначалника на Нови пазар Ивайло Камаджиев, в раздел „Средна община“ - при кмета на Поморие Иван Алексиев. В раздел „Голяма община" отличник е градоначалникът на Враца Калин Каменов.

Отличията им връчи продуцентът, режисьор и актьор Ники Илиев. 

 

София, Стамболийски и Сливница отличници с парковете и екотранспорта

Зелени проекти, обновени паркове и екотранспорт донесоха призове на София, Стамболийски и Сливница в категорията „Паркове и екотранспорт“ в националния конкурс „Кмет на годината 2018“, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg.

В раздел „Малка община“ призът отиде при кмета на Сливница Васко Стоилков, в раздел „Средна община“ - при градоначалника на Стамболийски Георги Мараджиев, а в раздел „Голяма община“ - при кмета на София Йорданка Фандъкова. 

Призовете връчи западно и средноевропейският митрополит Антоний. 

 

Бургас, Разлог и Костинброд със златото за иновации и образование 

Златните медали в категория „Иновации, наука и образование“ тази година отидоха при Бургас, Разлог и Костинброд. Гласувалите безапелационно избраха тримата кметове в националното онлайн допитване „Кмет на годината 2018“, организирано от Портала на българските общини Kmeta.bg.  

Призът в раздел „Голяма община“ е за кмета на Бургас Димитър Николов, за „Средна община“ - за управника на Разлог Красимир Горчев, а за „Малка община“ - за колегата им от Костинброд Трайко Младенов.

Отличията бяха връчени от Ваня Манова, мениджър за България и Македония на "Мастеркард". 

 

Гергана Паси връчи приз за дигитално училище

За първи път в рамките на наградите "Кмет на годината" беше връчена награда за "Дигитално училище". Наградата се учредява и връчва от Дигитална национална коалиция, основана от Гергана Паси. Училището, скочило в бъдещето, е Математическа гимназия "Д-р Петър Берон" - Варна.  А отличието беше връчено от Гергана Паси. 

 

Стара Загора, Панагюрище и Правец с приз за Smart City 

Кметовете на Стара Загора, Панагюрище и Правец  взеха първите места в категорията „Smart City“ в тазгодишния национален конкурс „Кмет на годината 2018“, организиран от Портала на български общини Kmeta.bg.

В раздел „Малка община“ призът отиде при градоначалника на Правец Румен Гунински, в раздел „Средна община“ - при кмета на Панагюрище Никола Белишки, а в раздел „Голяма община“ - при управника на Стара Загора Живко Тодоров. 

Отличията връчи Мирослав Петров, главен директор "Продажби" и член на Управителния съвет на "Виваком". 

 

Кои общини са призьорите в "Кмет на годината 2018" - четете само в Kmeta.bg. Цялата церемония очаквайте тази вечер от 23.15 по БНТ1.