Коледа пристига на Самоводската чаршия

  • 22 ноември 2020, 12:00
  • Default profile Автор Павел Стаменов
Medium kb

Коледният базар във Велико Търново отваря врати на 27 ноември. Тази година локациите ще бъдат две – както традиционната в парк „Марно поле“, така и новата – на Самоводската чаршия. Целта е да се осигури достатъчно пространство за социална дистанция и да се избегне струпването на хора.

За първи път Самоводската чаршия също ще заблести с коледна украса. Улицата на занаятите ще бъде огряна със светлини, ще се носи ухание на топли коледни сладкиши и греяно вино с канела. По Чаршията ще бъдат разположени 12 коледни павилиона, които ще бъдат пълни с ръчно изработени подаръци, сувенири, произведения на художествените занаяти, кулинарни изкушения, вина, пелин, месни деликатеси. Специални подаръци за Коледа ще предлагат и талантливите майстори, пазещи автентичните занаяти в своите ателиета.

В парк „Марно поле“ ще бъдат разположени още 25 дървени къщички с богато разнообразие от коледна украса, играчки, сувенири, сезонни стоки, захарни изделия и още много празнични изненади. Под една от големите елхи ще бъде разположена Коледна поща, където джуджета ще приемат до 22 декември детските писма за Дядо Коледа. Цял месец в парка ще работи и изложбата „Ние можем ХIV“ на ръкоделия, сувенири, картички и рисунки, изработени от потребителите на социални услуги от община Велико Търново.

Коледният базар се организира от Община Велко Търново и Общинска туристическа агенция „Царевград Търнов“ и ще бъде отворен всеки ден от 10,00 до 20,00 часа до 31 декември 2020 г.

При провеждането му ще бъдат спазвани всички противоепидемични мерки.