Коледна елха грейна в центъра на Монтана

  • 04 декември 2015, 18:29
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 59bec770 db32 2d58

По традиция на 1 декември в Монтана бе запалена коледната елха. По естественото дърво, което расте на централния площад „Жеравица”, светнаха 2500 лампички и гирлянди. Те греят в синя светлина и осветяват целия площад.


За запалването на светлините се събраха много деца и възрастни. То бе направено от кмета Златко Живков и деца, които бяха до него. Златко Живков поздрави събралото се множество със 124-тата годишнина от обявяването на Монтана за град, което е станало на тази дата и им пожела весело прекарване на коледните и новогодишните празници. Нека в града ни има настроение, висок дух и вяра в доброто му бъдеще, обърна се към съгражданите си той.


До елхата веднага се появи дядо Коледа със своята помощничка – Снежанка. Добрият старец започна да събира желания за подаръци от малчуганите. Успя да си направи и първите снимки с деца, които го искаха за спомен.


Първи на сцената се качиха изпълнителите от група „Звезден прах”. Всяка вечер до Коледа на сцената до елхата ще има спектакли на местни училищни и читалищни състави.


Същият ден елха грейна и на общинския пазар в Монтана. Тя се намира на базара на занаятчиите, които от този ден отвориха щандове със своята продукция. Майстори от Троян, София и Монтана предлагат ръчно изработени изделия от керамика, дърво, стъкло, хартия. Произведенията им са най-подходящи за коледни и новогодишни подаръци, каза управителят на пазара инж. Стилиян Каменов, който е и председател на занаятчийската камара в града. От съвета му пръв се възползва кметът Златко Живков, който си купи граврюра върху дърво.


Още новини от Монтана и региона вижте ТУК