Коледната елха в Смолян ще грейне на 5 декември

  • 22 ноември 2018, 19:30
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium php9hhflx8007

Светлините на коледната елха ще грейнат на 5 декември на амфитеатъра на Новия център в Смолян. Тържеството ще започне в 17 часа.

Кметът Николай Мелемов ще запали светлините на 6-метровото изкуствено коледно дърво заедно с талантите от ЦПЛР-ОДК и с малчугани от детските градини „Зорница”, „Буратино”, „Синчец”, „Слънце” и „Родопчанче”. Ще има и изненада за тях - ще пристигне и Дядо Коледа.

Кметът Мелемов реши средствата от поздравителните картички, които изпраща администрацията за Коледните и Новогодишните празници, да се използват за подаръци на децата. Най-малките жители на града ще получат лакомства на 5 декември. Новогодишните поздравления до съответните институции ще бъдат изпратени в електронен вариант.

След като грейнат светлините на елхата от 17:30 часа в Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ – Зала 1 ще започне официалната церемония по връчване на наградите на победителите в Третото издание на фотоконкурса „Аз раста патриот“, който се провежда под егидата на областният управител Недялко Славов .

От 18 часа в Зала 1 на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“, всички малки и големи любители на кукленото изкуство ще имат възможност да му се насладят чрез спектакъла „Тумба-лумба“ на Куклен театър Бургас. Входът е свободен.