Коледните празници в Тетевен стартират с благотворителност

  • 03 декември 2013, 11:07
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a5e8100964a

Коледните и новогодишни празници в Тетевен ще стартират във вторник от 18 часа с благотворителна акция. Тя ще бъде проведена от възпитаниците на СОУ "Георги Бенковски", които участват в училищната фирма "Млад мениджър". Кампанията е ориентирана към децата с увреждания, настанени в дневния център в града.


Учениците са изработили собственоръчно предмети от отпадъчни материали, които ще продават. Събраните средства ще бъдат дарени. Междувременно днес в 18 часа коледната елха в Тетевен ще светне. Специални гости на събитието ще са "Революция Z".


Празничната програма през месеца ще продължи на 17 декември, предава БТА. В 11.00 часа ще бъде открит коледен базар на домашна приготвени вкусотии, ръчно изработени бижута, коледни сувенири. След това е инициативата "Украси дръвче, а после засади го".


Екипи от деца и ръководители от всички образователни институции в общината ще украсяват коледни дръвчета с предварително изработени играчки. Същите дръвчета ще бъдат засадени в дворовете на институциите в подходящо време. На връх Нова година ръководството на общината е подготвила изненада за жителите и гостите на града.