Комбайни за памук и "умни" оранжерии хит на „Агра – 2017”

  • 14 декември 2016, 07:00
  • Default profile Автор Нина Димитрова
Medium  d0 9f d0 b0 d0 bd d0 b0 d0 b8 d1 80

[caption id="attachment_96448" align="aligncenter" width="1098"]%d0%bf%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d0%b8%d1%80 Около 70% от участниците в предишното издание са наели по-големи площи Снимка: Архив[/caption]

Комбайни за памук и последно поколение оранжерии са сред новостите, които ще бъдат показани на предстоящото на панаира в Пловдив изложение „Агра – 2017”. На него за първи път ще се представи и компания за проектиране и изграждане на животновъдни ферми.

Подготовката на най-големия селскостопански форум на Балканите, който ще се проведе в началото на февруари, е в разгара си. Завръщат се фирми, които  отсъстваха през последните две-три години. Около 70% от участниците в предишното издание пък са наели по-големи площи за своите експозиции, знак, че се готвят да пуснат на пазара нови изделия, коментира д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив.

За силния интерес към изложбата говори и фактът, че към момента фирмите са с 25% повече, а ангажираните площи – с 18%, в сравнение със същия период на миналата година. На предстоящата Международна селскостопанска изложба най-силно ще е присъствието на производители и дистрибутори на техника, сред които и най-големите български заводи. Ще бъде показана широка гама  трактори, комбайни, плугове, култиватори, дискови брани, сеялки от известни световни марки.

Традиционни и нови сортове растения и породи животни, както и технологии за тяхното отглеждане ще бъдат представени от  научните институти от Селскостопанската академия. Място за изява намират също компании за инвентар и материали за земеделието и животновъдството, торове и препарати за растителна защита.