Комисия оценява щетите в наводнените къщи в Калифарево

  • 23 юни 2014, 12:32
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 53a81d8bbdcec

Комисия описва щетите в наводнените 47 къщи в Калифарево. Нуждите на домакинствата се констатират от представители на Общинския съвет и голяма верига за продажба на битова техника.


Целта е да бъдат установени вида и обемът на щетите, но към момента не може да бъде установено на каква стойност са те.


Главният специалист от отдел "Околна среда" Иван Петров информира, че са заявени около 30 обекта за оценка и работата на комисията ще приключи в рамките на 3 дни.


"От три от къщите са изведени хората. Те са напълно необитаеми. Две от тях вече са и конструктивно рискови. Хората са при близки и роднини тук, в Килифарево. Нямаме хора, евакуирани извън града. Постепенно се възстановяват щетите, мие се, изнасят се непотребни неща. Продължаваме под пълна пара, не сме спирали от четвъртък през нощта.", уведоми кметът на Калифарево Димитър Събев, цитиран от БНР.


"В момента се мие по-високата част на града, за да се избегнат зарази. В момента града има нужда от почистващи и дезинфекциращи препарати, каза кметът и добави: Вчера от Червения кръст минаха, раздадохме около 75 комплекта бельо и постелъчен материал.", допълни още кметът Събев.


След приключване работата на комисията, ще бъдат изготвени консултативни протоколи, които ще са основа и за по-нататъшната работа. Основните документи ще са подготвени от експерт-оценителите и в най-кратки срокове ще бъдат придвижени за разглеждане от Междуведомствената комисия.