Концерти, базари и изложби цял месец в Свищов

  • 03 декември 2018, 10:01
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium christmas market 1864241 960 720

Празничният дух ще завладее Свищов днес. Общината е подготвила богата програма за Коледните и Новогодишните празници, с които да зарадва жителите и гостите на Свищов.

Ето и програмата:

3-31 декември, в отдел „Изкуство“ на Градска библиотекаИзложба-базар на книги за деца от всички възрасти на чужда и българска художествена литература от издателствата „Обсидиан“ и „Лексикон“.4 декември (вторник)17.30 ч., във фоайето на ЧиталищетоОткриване на Коледен благотворителен базар на Работилница за таланти „Аз мога“ към Школата по изкуства при Читалището./Базарът ще работи до 18 декември включително или до изчерпване на изделията/

 

5 декември (сряда)17.30 ч., в зала №1 на ОбщинатаПредставяне на книгата „Камино. Пътят на завръщането“и среща с нейния автор Тихомир Иванов.

 

6 декември (четвъртък)17.00 ч., на площад „Алеко“Светване на коледната украса.

Забавна програма с много песни, танци и забавни игри.Специален гост Радко Петков – Гласът на България и с участието на възпитаници на Школата за поп и рок изпълнители „Клуб Естрада“, деца от детските градини и професионални актьори – аниматори.11 декември (вторник)12.30 ч., в отдел „Изкуство“ на Градска библиотека„Коледни песни и традиции по света“.

Час по музика с учениците от V клас на ОУ „Филип Сакелариевич“.17.00 ч., в художествена галерия „Николай Павлович“Коледна изложба-базар на свищовски художници.18.30 ч., на голяма сцена в ЧиталищетоПК „ФЕРИ АРТ“ представя „Операцията“ от Иво Сиромахов. Постановка Борис Панкин.

Участват: Орлин Горанов, Миглена Стоева, Тони Минасян и Мариан Бачев./Вход с билети на касата на Читалището/

 

12 декември (сряда)15.00 ч., в Детски отдел на Градска библиотека„Коледа в гората“. Драматизации, коледни песни и стихчета

представят учениците от начален етап на ОУ „Филип Сакелариевич“.

17.30 ч., на камерна сцена в Читалището„Четири годишни времена“ – концерт в памет на Стефка Филиповас участието на нейни възпитаници.

 13 декември (четвъртък)16.00 ч., в изложбената зала на къща музей „Алеко Константинов“Творческа среща с поета Божидар Богданов и новата му книга „Българско народностно тяло“.14 декември (петък)09.30 ч., 10.30 ч. и 11.30 ч., на голяма сцена в Читалището„Коледен сън“. Представление на Държавен куклен театър – Търговище,

за децата от детските градини и първи клас.18 декември (вторник)11.00 ч., в Детски отдел на Градска библиотека„Коледна работилница“. Участват учениците от II „б“ клас на СУ „Николай Катранов“.18.00 ч., на голяма сцена в Читалището„Коледни искри“. Празничен концерт на читалищни състави и гости.

 19 декември (сряда)11.00 ч., в Детски отдел на Градска библиотека„Коледни звънчета“. Празнична програма на учениците от II „в“ клас на СУ „Николай Катранов“.

 20 декември (четвъртък)10.00 ч., в детска градина „Калина Малина“„Коледно вълшебство“.

Библиотекари от Градска библиотека четат приказки на децата от III и IV група.

 

16.00 ч., в изложбената зала на къща музей „Алеко Константинов“Изложба на коледни и новогодишни картички от фонда на музея.

Изложба на обредни хлябове, представят родители и педагози от ДГ „Чиполино“.19.00 ч., на голяма сцена в ЧиталищетоРождествен концерт –спектакъл „Три в едно“.Представя Арт център „Творецът“ – Свищов. Художествен ръководител Явор Узунов.

 19-24 декември, на площад „Свобода“Коледен и благотворителен базар.

 25 декември (вторник)

10.30 ч. – 14.30 ч., в СвищовТрадиционна празнична обиколка на Дядо Коледа в града, заедно със Снежанка и джуджетата.

 11.00 ч., в храм „Свети Пророк Илия“Коледен концерт на Първи български хор „Янко Мустаков“. Диригент Елизабет Людмилова.31 декември (понеделник)

23.30 ч., на площад „Алеко“„Честита и благословена Новата 2019 година!”

Празнично веселие. Новогодишна томбола, баница с късмети и други изненади.

Награждаване в конкурсите на Община Свищов за картичка, украса, инициатива и послание.

Музикален гост народен оркестър „Развитие“.

 

Снимката е илюстративна