Константинов: БСП е невъзможен динозавър с шизофренно съществуване

  • 24 август 2013, 11:01
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a4a18d19170

"БСП е абсолютен феномен в постсоциалистическото пространство на Европа. Всички бивши компартии се разпаднаха. БСП е невъзможен динозавър, останал от миналото, с шизофренно съществуване. Изключително дясно ръководство, олигархично и един ляв носталгичен електорат. Аз лично се учудвам как това е възможно и даже на няколко пъти съм бил убеден, че ще се разпаднат. Те очевидно свято помнят завета на стратега Лилов, който призова към единство и те си вярват в това нещо", заяви проф. Михаил Константинов.


Бившият директор на "Информационно обслужване" бе категоричен, че олигарсите трябва да се отделят от левицата. Участниците в столетницата пък трябва да намерят своето място в политическото пространство, смята той.


Проф. Константинов бе категоричен, че отцепниците от ГЕРБ нямат шанс в политическия живот на страната. Той посъветва "ГЕРБ 2" да се откажат от намеренията си. В противен случай, според него, единствено ще изгубят парите, вложени в проекта.


"Реформаторският блок малко се разводни. Докато беше десен блок ми беше много ясен и беше моят блок. Сега с вкарването на други субекти стана нещо друго", допълни експертът в ефира на Нова телевизия. Според него потенциалът им е 25-30 народни представители.


"Проблемът е, че сега като дадат листите ще се изпокарат", коментира още Константинов. Той допълни, че според него ГЕРБ и Реформаторския блок трябва да търсят обединение за следващите избори.


По повод на ситуацията с Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ) професорът посочи, че агенцията е била една от най-точните през годините.


"В чисто професионален план те са отлична организация. Тях ги обвиняват за други неща - дублиране на плащания, с които аз не съм запознат, но това се доказва в съда", обясни той.


Преди време председателят на 42 Народно събрание Михаил Миков съобщи, че НЦИОМ ще бъде закрит. Директорката на центъра Лидия Йорданова бе уволнена дисциплинарно на 21 август. В резултат тя обяви, че ще заведе дело срещу държавата.