Контрапротест на превозвачите със 100 автобуса и 250 камиона

  • 04 юли 2018, 14:22
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%9f%d1%80%d0%b5%d0%b2%d0%be%d0%b7%d0%b2%d0%b0%d1%87%d0%b8 %d0%bf%d1%80%d0%be%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%822

Организациите на превозвачите, които искат да бъде създадена Автомобилна камара, извадиха на контрапротест пред храм-паметника "Александър Невски" към 100 автобуса, а по бул. "Цариградско шосе" - 250 камиона. Така ръководствата на Съюза на международните превозвачи (СМП), Българската асоциация на сдруженията на автомобилните превозвачи (БАСАТ) и всички привърженици на идеята за обединение на бранша в камара реагират на изтеглянето на Закона за Българската автомобилна камара от парламента, съобщи "24 часа".

Всички места, които са ни определени са запълнени, казаха организаторите. Подкрепят ги превозвачи в Русе, Велико Търново, Пловдив, Плевен, Свиленград, Ямбол, Петрич, Враца, Варна. 

На 27 юни превозвачи, които бяха против внесения законопроект за Автомобилната камара изкараха автобуси на протест в София. Сред тях бяха "Юнион Ивкони", "Етап", "Витоша експрес" и др. След среща с тях премиерът Бойко Борисов нареди на вносителите - депутати от ГЕРБ, да изтеглят документа. А заинтересованите страни да седнат на масата за преговори и да се обединят около една позиция.

Разделението в бранша се получи след внасянето на Законопроект за създаване на Автомобилна камара. Лице на едната част от бранша е Ивайло Константинов – бивш депутат от ГЕРБ  и собственик на "Юнион Ивкони".

Сред основните защитници на законопроекта за създаването на Автомобилна камара е Миролюб Столарски, собственик на „Карат – С“. 

Снимки: Красимир Свраков/Kmeta.bg