Корея иска нови инвестиции в региона на Варна

  • 11 юли 2018, 19:42
  • Default profile Автор Жулиета Цветкова
Medium 11 %d0%ba%d0%be%d1%80%d0%b5%d1%8f

Република Корея има интерес да развива по-активно туризъм и бизнес контакти в България и в частност във Варна и региона. Интересите са в инфраструктурата, логистиката и морския бизнес. Вече има и конкретна инвестиция в Аврен - в сферата на млекопреработването и млекопроизводството.

Надяваме се, че това ще бъде един успешен проект, който да даде начало на други подобни инициативи от корейска страна във Варна. Това заяви кметът Иван Портних на среща с посланика на Република Корея Джънг Джингю. Той пристигна заедно с представители от посолството, придружаван от почетния консул на азиатската държава във Варна Иво Михайлов.

По време на срещата кметът запозна накратко гостите с най-важните проекти, които се реализират в града. Договорено бе да се работи по-активно за разширяване на двустранните контакти в областта на културата, образованието и туризма. „Годишно около 20 000 корейски туристи посещават България. Варна е много красив град, затова ще подготвим специална програма, която да привлече повече корейци тук, имаме потенциал за това“ сподели Н.Пр. Джънг Джингю. Той припомни, че търговският обмен между България и Корея е около 300 млн долара. „Сигурен съм, че можем да го увеличим 10 или 20 пъти, и част от това да бъде Варна“, каза още той.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за март на тема "Пазители на българския дух" ТУК!