Коронавирусът проваля великденската почивка във Вършец

  • 24 март 2020, 11:33
  • Default profile Автор Цвета Иванова
Medium var6ec sveti mina

Всички хотели и къщи за гости във Вършец търпят загуби от коронавирусната епидемия, съобщиха от общината. Една след друга падат резервациите им за великденските празници, направени малко след нова година. По традиция те се пълнеха два дни преди Възкресение и бяха предпочитани заради близостта на града до Клисурския манастир.

От 16 март са затворени трите СПА-хотела, на рецепциите е оставен по един човек, който обяснява, че не се приемат посетители. Персоналът е разпуснат, нови заявки не се правят. Затворен е и балнеохотелът на НОИ „Тинтява”. В града е отворена само болницата за рехабилитация „Свети Мина”, но свижданията в нея са забранени. Дежурен медицински екип се грижи за хората, които се нуждат от възстановяване след прекарано заболяване. 

Засега местата за настаняване са затворени до 29 март, но в общината смятат, че извънредното положение за тях ще продължи и след тази дата. Собствениците на хотели и къщи за гости твърдят, че с понесените първи загуби се задава провал на новия туристически сезон, споделят от общината.

Снимка: Автора