Крадци пребиха старци с чукове заради пари

  • 04 ноември 2014, 15:26
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5458efed6e985

Възрастно семейство от село Малко градище, Любимец едва оцеляха след като снощи са били бити с чукове, влачени по земята и заплашвани с моторна резачка от крадци за пари.


82-годишният Боню Добрев и 77-годишната му съпруга Мавруда бяха настанени в МБАЛ Хасково във вторник сутринта с фрактури на ръцете, в шок, но без опасност за живота.


Двамината са намерени около 7 сутринта в безпомощно състояние от свой съсед.


Възрастните хора живеят в една от крайните къщи на селцето. Вероятно и заради това никой не е чул и звук от стенанията им през нощта, разказа кметицата на Малко градище Татяна Топалова.


Според разказа на старците нападателите им били трима маскирани мъже. Първо била нападната 77-годишната баба Мавруда. Тя чула шум отвън и излязла на двора, съпругът й спял.


После бабата усетила силна болка и как някой я хваща за косата и как някой я влачи навътре към къщата. Нападателите признали, че искат пари и за да сплащат още поече бабата й счупили ръката, а след това размахали пред лицето й и включена моторна резачка.


Докато бабата не признала къде са скрити спестяванията им от 2500 лв, двама от нападателите започнали да налагат и влачат по земята съпругът й.


След като взели парите, тримата нападатели прибрали мобилните телефотни на старците.


В бозпомощно състояние смлените старци прекарали 7 часа до сутринта. Бабаба се посъвзела и успяла да изпълзи навън от къщата и да повика за помощ със сетни сили.


В момента върви мащабно издирване на извършителите на злодейството в Малко градище.