Крадец пише в килия книга за Райко Кръвта

  • 24 октомври 2012, 15:00
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a06df0abaf4

 


Автоджамбазин написа книга за пернишката мафия в затвора. Докато излежава стара присъда в килия в Чехия, легендарният автокрадец Богдан Рибарски – Тупи реши да разкаже мемоарите си. Творбата разкрива неща от кухнята на пернишкото „правителство“ на зловещия наркобарон Райко Кръвта и на наследилия го след убийството му на трона Алф. Творбата е почти готова в ръкописен вид. Затворникът вече търси издател на книгата си. Откъси от нея преди излизането й на пазара започна да публикува местния „Градски вестник“.


Мемоарите започват с така-наречения испански период на Васил Арарски – Райко Кръвта и разчистването на сметки между неговата банда и хората на друг известен български автокрадец Константин Рогов- Рогачо. Райко бе издградил завидна мрежа за кражби на коли на Иберийския полуостров и пласментът им у нас и в чужбина. С автентичният език на мутренските времена, Тупи разказва за първите години на мафията в Перник с автентични случки и герои.


“Казвам се Райко, по прякор Кръвта и мога да ти кажа, че не са ми дали този прякор защото съм от Червения кръст”, “Тия въпроси ще ги решиш с Алф. Нали знаеш, че той е министър на транспорта в мойто правителство”, са сред съживените от Рибарски култуви реплики на Райко. Тупи не се свени даопише дори отвличането сиотрайковите хора и не пропуска да обясни как подчинените на боса са го наричали Рангел, може би нещо като Ангел.


Досега нито един от вече натиканата в пета глуха легендарна банда на Кръвта не е посмял да разкаже публично за онези тъмни времена от ранната българска демокрация. Тогава по улиците на Перник се стреляше ежедневно и се събираха трупове като в Бейрут, а от кафенетата се изнасяха пушки, увити в покривките от масите.