Кристиан Костов на финал на Евровизия!

  • 12 май 2017, 00:08
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium kristian kostov

Кристиан Костов се класира за финала на Евровизия след блестящо представяне в Киев. Той излезе на сцената под номер 15 и изпълни своята песен "Beautiful Mess".

Вторият полуфинал беше между Украйна, Франция, Германия, Швейцария, Македония, Естония, Израел, Малта, Холандия, Сърбия, Дания, Румъния, Сан Марино, Литва, Хърватия, Норвегия, Беларус, Унгария, Австрия и Ирландия. 

Финалът е в събота и също ще се излъчва по БНТ. 

Кристиан беше избран от общо 11 кандидатури постъпили в БНТ, включващи песен, изпълнител и концепция за сценично представяне.

Той стана популярен, като стигна до втората позиция в „Х-фактор”.През последните няколко месеца е абсолютен хит у нас - .дебютният му сингъл „Не си за мен” две седмици беше начело на националната класация на най-излъчваните български песни. Парчето му с Pavell & Venci Venc’ – „Вдигам Level”, оглави официалната класация в 14 поредни седмици.

Часове преди Кристиан да излезе на сцената на „Евровизия 2017” украински медии разпространиха информация, че нашият изпълнител е пял в Крим, след като полуостровът беше анексиран от Русия през пролетта на 2014 г. Именно заради такова участие руската изпълнителка Юлия Самойлова беше изключена от певческия конкурс. 

В официална позиция от българската делегация отгоориха, че през 2014 Кристиан е бил за кратко в Киев като част от групата на деца-таланти в музикалния формат „The Voice Kids“ на руската обществена телевизия.„Кристиан Костов е изпълнил две песни – едната на английски език, другата – украинска песен на известния изпълнител Рожден Ануси. По това време Кристиан Костов е на 14 години и не е бил придружен от своите родители. От тях не е било поискано съгласие за участието му в концерта”, се казва в съобщението.

Организаторите на конкурса обявиха, че проблем с българското участие няма.