Кубрат финансира със заем рехабилитацията на пътища

  • 10 септември 2020, 13:29
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium capture

Община Кубрат ще вземе временен безлихвен заем от централния бюджет за авансово финансиране на окончателното плащане по проект за рехабилитация на пътища в границите на община Сливо поле и община Кубрат. Това реши на заседанието си Общинският съвет. 

Съветниците приеха План за интегрирано градско развитие на общината за периода 2021-2027 година, съобщават от местната управа.

Общинарите упълномощиха кмета Алкин Неби да подпише записи на заповед в полза на Държавен фонд „Земеделие” за обезпечаване на авансово плащане в размер на 100% от стойността по административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, сключен между Общината и земеделският фонд за проект за реконструкцията на сградата на общинската администрация с цел подобряването на енергийната й ефективност.

На заседанието е одобрен списъка на средищните училища на територията на общината, както и допускането на паралелки от първи до дванадесети клас под минималния брой ученици за учебната 2020/ 2021 година в общинските училища.

Снимка: Община Кубрат