Кулинари мерят майсторлък в ястия с риба и морски продукти

  • 30 ноември 2019, 11:07
  • Default profile Автор Жулиета Цветкова
Medium 30 %d0%bd%d0%b8%d0%ba%d1%83%d0%bb%d0%b4%d0%b5%d0%bd

Кулинарните си умения в приготвянето на ястия от риба, рибни продукти и морски деликатеси ще демонстрират днес в Двореца на културата и спорта готвачи от Варна и региона. Традиционното предпразнично изложение „Да споделим Никулден“ започва в 11 ч. и е с вход свободен за посетители.

Участниците са индивидуални кулинари и отбори на учебни заведения, хотелски комплекси и елитни ресторанти, читалищни колективи. Произведенията им ще бъдат оценявани от жури с председател шеф Петър Йоргов и членове шеф Хю Бутен от Академията за кулинарно изкуство при Висшето училище по мениджмънт във Варна, и Кристина Димитрова – сребърен медалист като най-добър сладкар на Южна Европа за 2019 г. Представените блюда ще дадат свежи идеи за предстоящия празник и могат да бъдат закупени от посетителите, за да бъдат споделени с близки и приятели. В рамките на изложението ще се предлагат и млади и отлежали вина за празничната трапеза.

Съпътстващата програма включва представяне на читалища, центрове за работа с деца, организации и фирми с дейности, свързани с морето. Ще има и изложба-базар на ръчно изработени художествени изделия, базар на фермерски продукти, концертна програма, анимация с публиката. Предвидени са много награди и изненади.