Кърджали подкрепя кампаниата „Не на мускулната атрофия“

  • 12 юли 2015, 17:53
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 54ee884e a7e3 9144

В празник на здравето се превърна старта накампанията „Не на мускулната атрофия“. На алея "Добролюбие" в двора на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”  бяха демонстрирани най-важните базови упражнения в борбата с мускулната атрофия от Мария Димитрова и Мартин Гергов, многократен Национален шампион по пауърлифтинг. Проведени бяха и състезания за най-голям брой клекове с награди.


Спортното събитието бе открито от изпълнителния директор на лечебното заведение д-р Тодор Черкезов, който също бе с тениска и логото на кампаниата. Той  благодари на партньорите - хоспис „Добролюбие” и медицински център „Авицена”. Травматологът д-р Огнян Енчев обясни какви са симптомите на мускулна атрофия и причините за това състояние.


Много млади хора, медици  от болницата и другите здравни центрове се включиха в спортния празник. Националният шампион по пауърлифтинг и фитнес-инструктур Мартин Гергов посъветва ентусиастите да отделят повече време за спорт – фитнес, спортни танци, плуване, което ще намали риска от обездвижване на модерния човек и ще го предпази от различни заболявания.