Кърджали събра специалисти по детско развитие и образование

  • 24 октомври 2014, 13:41
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 544a55f16d416

Кърждали бе домакин на работна среща относно ранното детско развитие и образовние. Освен представителите от града домакин, в нея взеха участие и членове на местни неправителствени организации от Стара Загора, общински специалисти в сферата на социалните дейности,  училищни директори и директори на детски градини, психолози, педагогически съветници, Центрове за работа с деца със специфични потребности и др.


„Разширяване на социалните услуги са приоритет в дейността на община Кърджали”, коментира зам.-кметът Елисавета Кехайова.


„Няма значение кой предлага услугата, дали общината или неправителствена организация, важното е да има добър резултат. Тук в Кърджали има много добро сътрудничество между общината и НПО”,  сподели по време на дискусията  Росица Средкова, председател на УС на  Сдружение „Инициатива  за развитие – Кърджали решава”.


„Целта на проекта е да се направи не само по-точна картина на състоянието на практиките и услугите в България, но и да се представят добрите европейски практики с елементи на иновативност, прилагани в други страни – Ирландия, Шотландия, Босна и Херцеговина, Румъния и област Добрич - България”, коментира Маруся Цветкова от Национална мрежа за децата и ръководител на проекта.  


По време на срещата бяха обсъдени възможности за подобряване на качеството на услугите в областта на РДОГ и предотвратяване на отпадането на ученици.


Състоялата се регионална среща е по проект „Обмен и  сътрудничество за подобряване и благосъстоянието на децата”, финансиран по ОП ”Развитие на човешките ресурси”.