Кърджали търси съгласието на изселници и гурбетчии за санирането

  • 26 януари 2015, 19:43
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5358e2d61dae1

За успешното саниране на панелните блокове в Кърджали трябва спешно да се изиска съгласието на изселниците и гурбетчиите. Необходимо е 100% съгласие от страна на собствениците за достъп до жилищата им, за да стартират ремонтите.

Според кмета Хасан Азис, ако не се направи саниране на апартамента на съседа, няма как да стане за останалите. Той настоя хората да побързат с регистрацията на сдруженията, в които трябва да участват 67% от собствениците, но уточни, че само с протокола с пълното на 100% съгласие за достъп може да се получи финансирането. Започват информационни срещи по микрорайоните в квартал "Възрожденци", който е почти изцяло изграден от панелни блокове.


Хасан Азис изрази надежда да има повече сдружения и повече санирани сгради, но призова всеки от жителите да търси съседите, установили се в чужбина. Той припомни двата провалени опита за саниране в Кърджали – първият по програма ПРООН с предвидено финансиране 85% до 100%, но и тогава изискването бе за абсолютно съгласие на всички обитатели. Вторият шанс бе по време на вече приключилия програмен период с европейско финансиране.