Кървава свада в Кричим, има много задържани

  • 05 април 2016, 11:15
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 2e0aed68 9e33 fa7f

Осем мъже от Кричим са задържани за 24 часа след конфликт между два рода, съобщи Пловдив.Топновини.бг.


Около 18 ч. вчера, множество от хора се струпва пред поликлиниката в града. Там по това време бил доведен за преглед 16-годишен с повърхностна порезна рана в областта на гърба. След оказана медицинска помощ тийнейджърът бил освободен за домашно лечение. При излизане от сградата го "посрещнали" негови близки, но там вече чакали и роднини на нападателя му, който е 58-годишен негов съсед.


Пристигналите на място полицаи от РУ - Стамболийски станали свидетели на виковете и крясъците на представителите на двете фамилии, които си разменяли и закани за саморазправа. Някои от участниците в свадата носели и различни селскостопански сечива. Благодарение на бързата намеса на униформените, конфликтът бил навреме потушен.


Двама от инициаторите, на 35 и 36 години, били задържани и отведени в районното управление. По същото време постъпил сигнал, че всички прозорци на къщата на задържаните били изпочупени. Веднага към адреса били насочени допълнителни екипи на служители на пловдивския сектор "Специализирани полицейски сили". В резултат на взетите мерки ситуацията била овладяна без да има и сериозни последици. В полицията били отведени 58-годишният нападател на тийнейджъра и други петима мъже на възраст между 19 и 41 години.


Още новини от Пловдив и региона вижте ТУК.


Гласувайте в конкурса "Кмет на месеца".