Късметлийка от Ловеч създаде колекция народни носии с печалбата от Национална лотария 

  • 20 август 2019, 16:44
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium marieta slavcheva lovech 24 000 leva

Късметлийката Мариета Славчева от Ловеч, която спечели 24 000 лева от играта „Сейфове“ в шоуто Национална лотария, е вложила печалбата в колекция народни носии. Лятното турне на предаването гостува на щастливката, за да разбере за какво е изхарчила парите. 

Мариета е дизайнер на народни носии и сценични костюми. „Еуфорично в продължение на играта си мислех, че ще вложа парите в екзотична екскурзия. После разсъдих по-реално и реших да променя екскурзията в почивка на българското Черноморие, а останала сума вложих в нещата, с които се занимавам – в разработка на колекция народни носии“, каза спечелилата в предаването на 17 август по NOVA.

Тя разказа, че е имала стратегия, като е избирала любими числа, свързани с нейния живот и този на семейството ѝ, но най-вече е разчитала на късмета си. Съжалява, че не е продължила със златните сейфове, след като е попаднала на първия „Х“ в играта. „Честно казано, съжалявам, защото можеше да взема тройно повече, но така бях решила тогава и така направих“, каза тя и допълни, че такъв е бил късметът ѝ.

„24 000 лева са много добра сума, като имаш предвид, че са ти просто подарък“, смята Мариета. Късметлийката разказа, че е била много развълнувана от самото влизане в студиото до края на предаването. „Пожелавам на всеки да изпита това щастие“, каза Мариета.