Квартали на Габрово без ток заради снежното бедствие

  • 17 януари 2016, 10:03
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 54d4f433c80d0

Десетина села и квартали в Габрово, както и Специализираната болница по белодробни болести в града, курортният комплекс Узана, връх Шипка и Соколският манастир са без ток заради обилния снеговалеж. Това съобщиха от общинския съвет по сигурността.


В Стара планина снежната покривка надхвърля 60 сантиметра, а температурата е минус 7 градуса. Проходът Шипка се преминава при зимни условия. Пътната настилка се почиства и се опесъчава, информира БНТ.


Няма наложени допълнителни ограничения за автомобилите, освен забраната за движение на тежкотоварни камиони с тегло над 10 тона. Пътят към високопланинската туристическа местност Узана, по който има преспи и снегонавявания, е затворен.


При зимни условия са проходими пътищата от Габрово към Трявна, Дряново и Севлиево. Общинската пътна мрежа се обработва с 19 машини.


В равнинната част на Габрово снежната покривка е 40 сантиметра, обилният снеговалеж продължава. Общинското предприятие "Благоустрояване" почиства градските пътища с 20 машини.


От общинския съвет по сигурността предупреждават, че метеорологичната обстановка в общината е опасна. Според общинския екип възможни са материални щети, има опасност от наранявания, а пътувания трябва да се предприемат само по необходимост.


Гласувайте в конкурса „Кмет на месеца“ ТУК.