Лаборатория проверява качеството на асфалта в Казанлък

  • 14 октомври 2013, 15:10
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a5b5011bb1b

Специалисти от Лабораторията за изпитване на строителни продукти (ЛИСП) към "Център за изпитване и европейска сертификация" ЕООД - Стара Загора (ЦИЕС) започнаха проверка на качеството на новата асфалтова настилка, положена на територията на община Казанлък. Взети бяха проби от асфалта на улица "Митко Палаузов" в село Бузовград, като изследвани бяха и улици в областния град.


За проучването експертите от независимата лаборатория използваха специална мобилна сонда. Резултатите от настилката на улица "Митко Палаузов" показват, че има по-голяма дебелина на асфалта от едната страна - при заложена дебелина 60 мм, в ядките бе измерена дебелина на асфалтовото покритие 63-64 мм.


Анализът от взетите проби на улица "Кремона" в ж.к. "Изток" в Казанлък показва показва средна обемна плътност на асфалтовата настилка от 2,442 грама/куб. см, която е по-добра от нормативната.


Резултатите на независимата лаборатория сочат, че асфалтирането на улиците в Казанлък и населените места се извършва с необходимото качество на покритието, което гарантира неговата устойчивост и дълготрайност.