Лекар и съпругата му загинаха в пътен инцидент край Враца

  • 02 юли 2014, 12:25
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a57728bd9a3

Две жертви и двама ранени  при катастрофа на главен път Е-79 край врачанското село Краводер.


Лекар от Монтана и съпругата му загинаха при зверска катастрофа на 20 километра от Враца. Инцидентът е станал към 18,30 часа на главен път Е-79 край село Краводер.


82-годишният д-р Петко Никитов е управлявал явтомобил "Грейтуол". Той предприел изпреварване на влекач "Даф" с прикачено ремарке, но се забил челно в насреща движещ се автомобил "Фолксваген Голф".


При жестокия удар докторът издъхнал сред смачканите ламарини на колата си. Съпругата му Елена, която пътувала на предната седалка, починала от раните си рано в сряда във врачанската болница.


Двама мъже и една жена, които се возили в Голфа също са пострадали сериозно. Те са настанени също във врачанската болница. Състоянието на 47-годишния шофьор на автомобила е в тежко състояние, поради което не му е взета кръвна проба за алкохол. 27-годишният мъж, управлявал тира, се отървал без сериозни травми.


Причината за тежкото произшествие се изясняват, но първоначалните данни сочат, че лекарят е предприел неправилно изпреварване. Заради инцидента главният път е останал затворен няколко часа, а движението е било отклонено по обходни маршрути, съобщиха от полицията.