Лекари от "Шейново" протестират срещу насилието

  • 04 юли 2017, 09:05
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 2111407063

Колеги на пребитата акушерка от „Шейново“ излязоха на символичен протест срещу насилието. Те се събраха пред болницата и прочетоха декларации. Участваха и представители от други лечебни заведения, съобщи bTV.

"Д-р Албена Гагова, която беше нападната в събота, е еманация на българския лекар в момента. Указвайки ѝ подкрепа, подкрепяме българските лекари", заяви изпълнителният директор на болницата д-р Румен Велев.

На 1 юли д-р Албена Гагова беше намерена в безсъзнание и в локва кръв, малко след спор с баща на новородено, който искал да му бъде предадена плацентата. След консултация с началника си лекарката отказала да го направи в почивен ден и без необходимата документация. Тя е със счупен нос, комоцио, разкъсана устна и множество наранявания. Мъжът, задържан за нападението, е с разнообразно криминално минало, но отрича да я е удрял.

"Указвайки ѝ подкрепа, подкрепяме българските лекари, защото такива неща се случват навсякъде в страната, особено колегите от Спешната помощ са като на фронт", каза още директорът на болницата.