Летница с нов площад и инвеститор

  • 27 декември 2018, 11:13
  • Default profile Автор Жанина Илиева
Medium %d0%bb%d0%b5%d1%82%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b0

Какви инвестиции и нови проекти се очакват в ловешката община Летница? Готова ли е общината за зимата - разговаряме с кмета на Летница Красимир Джонев.

- Как Община Летница изпраща изминаващата година и какво предстои през новата?

- Подписан е договор и е избран изпълнител за едно читалище за половин милион лева от програмата за развитие на селските райони. Това е от големите ни проекти, чието изпълнение ще бъде през новата година.

Очакваме да направим с европейски средства мини футболно игрище за 100 хиляди лева, предстои подписване на договора. С общинско финансиране ще  направим и централната част от  площада на Летница. Там ще инвестираме около 150 хиляди лева.

Предстои да пребазираме детска градина в Горско Сливово, като от стара сграда ще отиде в сграда, която ще ремонтираме.

Имаме нов инвеститор в общината – пловдивска фирма, който инвестира във фабрика за алуминиеви стълби с  50 работни места.

В края на 2018 г. съм доволен от направеното и гледам с оптимизъм и надежда към новата година.

- Има ли проблеми през зимния сезон с енергоснабдяването? Как решавате проблемите?

- Зимата не ме притеснява. Очаквам с нетърпение студ, лед. Летница е газифицирана, пари има. Нямам притеснения за енергоснабдяването през зимния сезон. Взаимоотношенията ни с регионалната структура на ЧЕЗ в град  Левски са перфектни.  Имаме отлична комуникация и реагират бързо при възникване на аварии. Има денонощни дежурни екипи. Получавал съм най-доброто с изключение на моментите, когато има бедствено положение в няколко района в страната. Тогава аварийният телефон, на който подаваме централно сигналите, е пренатоварен и е трудно  свързването. Понякога може да мине час или два, което е причина да се забави реакцията на екипите.