Летящ старт за кметовете на Плевен, Септември и Чепеларе в конкурса „Кмет на месеца“

  • 14 март 2016, 09:06
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 75cc b7d3

Кметът на Плевен води убедително при общините с население над 50 000 души в първата седмица на конкурса „Кмет на месеца“ за март. Георг Спартански събира 48% до момента и дава сериозна заявка за победа в надпреварата. Кметът на Плевен окупира първата позиция още в първите часове от старта на конкурса.


Второто място във временното класиране се заема от градоначалникът на Кърджали Хасан Азис, който има 31%, а Живко Тодоров, кмет на Стара Загора е на трета позиция към момента с 14%. На последните две места са д-р Вяра Церовска, кмет на Перник и Огнян Ценков, кмет на Видин, които събират общо 5%.


При общините с население между 20 и 50 000 души ситуацията е по-различна, тъй като разликата между първия, кметът на Септември Марин Рачев и втория, кметът на община Левски Любка Александрова е 12% - нищожна разлика в този етап на конкурса. На трето място е кметът на Свищов Генчо Генчев с 18%, на четвърта и пета позиция във временното класиране са градоначалниците на Карнобат – Георги Димитров и на Раковски – Павел Гуджеров с по 3%.


Славка Чакърова, кмет на Чепеларе събира забележителните 49% при общините с население под 20 000 души. На второ място във временното класиране, с 18% по-малко е градоначалникът на Каварна Нина Ставрева Иванов. На трета позиция е кметът на Белоградчик Борис Николов, а последните две места са заети от градоначалниците на Сапарева Баня и Смядово– Калин Гелев и Иванка Николова.


Гласувайте за вашия фаворит ТУК.