Лиляна Павлова инспектира пътната мрежа в Кърджали

  • 08 март 2015, 13:11
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 54fc497eeb52f

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пристигна в Кърджали, за да инспектира пътната мрежа след обилния снеговалеж. Тя разпореди да бъде затворен пътя Хасково-Кърджали до пълното му разчистване. Пред медиите тя заяви, че състоянието на пътните артерии е крайно незадоволително и ще бъде потърсена отговорност от снегопочистващите фирми.


Възможно е да се стигне и до разтрогване на договори. На път за Кърджали министър Павлова се е разминала с три снегорина, закъсали в преспите. В момента тя заседава с членовете на Кризисния щаб при областния управител.


Обстановката в област Кърджали остава изключително тежка заради обилния снеговалеж. Втори ден регионът е в бедствено положение. 380 населени места са без ток. Продължава разчистването на пътищата от републиканската мрежа. Вече е проходим пътят Момчилград - Крумовград, както и отсечката Крумовград-Студен кладенец.


Пътят Кърджали - Асеновград остава затворен. Снегорини чистят трасето за Ардино, което се очертава като най-критичната точка. Пътят Хасково-Кърджали е отворен за леки автомобили и товарни без ремаркета и полуремаркета. 36 са авариралите далекопроводи в областите Кърджали, Хасково и Смолян. 10 екипа от различни краища на страната са изпратени да помагат за отстраняване на щетите по електропреносната мрежа в региона.