Ловеч е домакин на форум за психично здраве

  • 11 март 2019, 10:28
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium img 4913 edit

Регионален форум „Психичното здраве през призмата на човешките права” ще се проведе в Ловеч  на 11 и 12 март 2019 година в зала 109 на дом „Преслав“.

Организатори са фондация „Глобална инициатива в психиатрията - София” с изпълнителен директор Валентина Христакева, Българският център за нестопанско право и Община Ловеч.

На форума са поканени да участват специалисти, които работят за психичното здраве на хора, ползващи социални услуги. Те понякога са изложени на нечовешки и унизителни условия на живот, вредни практики за лечение, насилие, небрежност и злоупотреби. Много от тях също са систематично задържани и лекувани без информирано съгласие.

Услугите пък понякога не отговарят на нуждите на хората с психичноздравни трудности, нито им помагат да живеят независимия живот, който те желаят да водят в общността.

На форума са поканени да участват представители на Световната здравна организация, Министерство на здравеопазването, доставчици на социални и здравни услуги от Ловеч, съдии, адвокати, неправителствени организации и други заинтересовани лица.