Ловеч и Колашин с обща фото изложба „Градовете разказват“

  • 21 август 2019, 18:59
  • Default profile Автор Жанина Илиева
Medium img 4913 edit

Община Ловеч и побратименият град Колашин, Черна гора, подготвят съвместна фото изложба на тема „Градовете разказват“. Това съобщи заместник-кметът на община Ловеч Венцислав Христов.

Идеята е чрез фотоси да се запознаят жителите с забележителностите, красотата и бита на побратимените градове. Чрез нея всеки град ще има възможност да представи своите забележителности. С това събитие се поставя начало на  партньорските взаимоотношения. След Ловеч изложбата в периода 8 – 12 септември ще гостува в Колашин.

Експозицията в Ловеч ще бъде открита на 2 септември от 17:30 ч., в Художествената галерия. Същия ден от 18:30 ч. е предвиден самостоятелен концерт на гостуващ танцов състав от град Колашин.

По този повод Община Ловеч е изпратила покани да бъдат част от този културен проект до Милосав Булатович, президент на Община Колашин, както и до Н. Пр. Снежана Радович, посланик на Черна гора в България.

Община Ловеч и град Колашин подписаха на 14 юли тази година споразумение за побратимяване. Това стана по време на пребиваването на ловешка делегация в Колашин.