Ловеч награди ученици и учители

  • 24 май 2017, 18:46
  • Default profile Автор Жанина Илиева
Medium praznik

Десет ученици от Ловеч бяха наградени днес с плакет „Св. св. Кирил и Методий“  за значими постижения и принос за утвърждаване името на училището по време на  тържеството, посветено на 24 май. Това стана по време на тържеството, посветено на 24 май – Деня на славянската писменост и култура, което събра стотици учители, ученици, културни дейци пред новия храм на името на светите братя в центъра на града. Сред гостите бяха народните представители Милко Недялков и Иван Миховски, областният управител Георги Терзийски.

„Азбуката е и храм на словесността, израз на вярата, на радостта, на  силата, на вдъхновението от Божието слово“, каза в приветствието си за празника кметът Корнелия Маринова.

Тя награди с ежегодната персонална награда барелеф „Св. св. Кирил и Методий” трима учители: Даниела Пенкова-Мецова, старши учител в Основно училище „Васил Левски”, Полина  Стойкова, заместник – директор в Основно училище „Христо Никифоров”  и Наташа  Нисторова – логопед в Основно училище „Проф. Димитър Димов”.

Отличени бяха и ученици, постигнали високи резултати на национални и международни конкурси и състезания. Те получиха юбилеен плакет „180 години от рождението на Васил Левски“, изработен от Община Ловеч специално за годишнината.

Кметът Корнелия Маринова получи грамота за принос в образователното дело. Тя й бе връчена от началника на Регионалното управление на образованието в Ловеч Еленко Начев.

Тържеството бе съпътствано от богата художествена програма от изпълнители от различни училища, с участието на Духовия оркестър при Община Ловеч. Празникът завърши с танца „Тракийско веселие“ на Детския танцов състава „Ловеч“ при Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс.