Ловеч развива системата за е-наблюдение

  • 29 август 2019, 20:55
  • Default profile Автор Жанина Илиева
Medium 1 ob lovech small2

В община Ловеч действа „Система за електронно наблюдение“, като предоставената услуга е от Българската телекомуникационна компания ЕАД, съобщи кметът Корнелия Маринова.

Системата за електронно управление включва девет зони, в които са разположени и активирани камери за електронно наблюдение и два центъра за видеонаблюдение.

Зоните, в които са разположени камерите за видеонаблюдение, са: изходът за гр. Троян до бензиностанцията, изходът за София през Изворче до бензиностанцията, изходът за кв. „Гозница“ на кръстовището, изходът за с. Баховица на кръговото движение, кръстовището на бул. „Мизия" и бул. „Освобождение", изходът за Севлиево-кръстовището между ул."Осъмска" и ул. „Великотърновско шосе", кръстовище за кв.“ Вароша“ до Общински паркинги, ж.п. прелез на ул. „Мизия" при завод „Балкан“, кв. „Вароша“- паметник „1300 години България".

Двата центъра за видеонаблюдение са разположени в отдел „Контрол и сигурност" и в Районното управление на МВР - Ловеч.

Камерите, които са разположени в тези зони, са общо 25 броя, от които 11 броя са за обзорно видеонаблюдение, а 14 броя са за разпознаване на номера. Системата, която е изградена за видеонаблюдение, позволява непрекъсната работа, защита от външна намеса и двумесечен архив на база данни. Софтуерът, който се използва при системата за разпознаване на номера, позволява разпознаване при скорост на автомобила до 200 км/ч.

На територията на Община Ловеч е изградена система за видеонаблюдение, включваща 56 броя камери, като от тях 34 броя са монтирани и разположени в Ловеч, а останалите 22 броя камери са разположени в сeлата Баховица, Лешница, Йоглав, Българене, Казачево, Славяни, Радювене и Дренов.

Община Ловеч ще продължава да развива системата за електронно наблюдение с цел превенция и защита на населението, каза още кметът на Община Ловеч.