Ловешките мажоретки обраха овациите на Гърция

  • 05 септември 2019, 20:04
  • Default profile Автор Жанина Илиева
Medium %d0%bc%d0%b0%d0%b6%d0%be%d1%80%d0%b5%d1%82%d0%ba%d0%b82

Общинският духов оркестър и младежката формация към него, заедно с мажоретния състав на Ловеч с художествен ръководител и диригент Тотко Рогашки постигнаха признанието на публиката на 22-рото издание на  Международния фестивал на духови оркестри в Синдос, Гърция. Събитието се състоя от 28 до 31 август под мотото „Музиката ни обединява”. Участие взеха и състави от няколко гръцки града, както от Италия и Полша.

Освен участието в  грандиозното откриване на фестивала ловчалии дефилират и изнасят концерти в градовете Синдос и Солун. По време на самостоятелния си концерт в Синдос със своя богат и разнообразен репертоар, както и с магията на танците на мажоретките, българите единствени успяват да вдигнат многобройната публика на крака, която до края на програмата остава в еуфория.

„Голяма бе изненадата, когато Тотко Рогашки връчи диригентската си палка на домакина на фестивала и диригент на оркестъра на Синдос -  Милтос Полихронидис. Така той зае мястото му,  докато самият Тотко Рогашки хвана българския трибагреник и заедно с две мажоретки представиха атрактивен танц със знамена“, разказаха ловчалии. Те са щастливи и от финала на концерта, завършил с право българско хоро, след което развълнуваната публика няколкократно извиква музикантите и мажоретките на бис.

Седем музиканти от ловешкия бенд участват и в концерта  на международния оркестър последната вечер от фестивала.