Ловешкият спектакъл „Майстори“ спечели награда на публиката на европейски фестивал

  • 24 октомври 2019, 21:44
  • Default profile Автор Жанина Илиева
Medium %d0%bc%d0%b0%d0%b9%d1%81%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b8

Ловешкият спектакъл „Майстори“ получи наградата на публиката на Петото издание на Европейския фестивал на пътуващия театър в гр. Сливница, съобщиха от институцията. Фестивалът се проведе от 14 до 20 октомври, а участващите  спектакли са от София, Габрово, Ловеч, Сливница, от Чехия и Румъния.

Професионалното жури бе в състав Николай Гундеров - творчески директор на фестивала, Стефан Денолюбов – актьор, Ирини Жамбонас – актриса, и Галя Крайчовска - телевизионен водещ. 

Европейският фестивал на пътуващия театър предоставя сцена за изява на талантливи и успешни театрални формации от България и Европа, насърчава мултикултурния диалог, стимулира културния обмен и обмяната на професионални идеи. Не на последно място цели да запознае българската публика с постиженията на европейския театър.

Написана през 1921 г., пиесата "Майстори" от Рачо Стоянов е един от най-поставяните български текстове. В интерпретацията на режисьора Бойко Илиев дебют на ловешка сцена прави талантливата Елен Колева в ролята на Милкана, като й партнират Явор Костов (Найден) и Богдан Казанджиев (Живко). Хореографията е на Елена Ангелова, сценографията и костюмите – на Милена Панталеева.

Предстои спектакълът да се гледа на 29 октомври и 30 ноември в Нов театър-НДК.