Лясковец изпревари Търново по инвестиции

  • 17 август 2015, 07:50
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 4f64c81c 91b6 06ae

През последните няколко месеца интересът на инвеститори към бизнес начинания в община Лясковец се засилва, с радост отчитат от местната администрация. От кметството очакват няколко милиона лева нови инвестиции покрай активното строителство на промишлени и търговски обекти по околовръстното шосе на винарското градче, пише в-к „Борба“.


Индустриална зона се оформя на входа за Лясковец откъм главния път София – Варна, както и по околовръстния път със съседната община Горна Оряховица. Още в края на миналата година започна мащабна инвестиция за изграждане на съвременна логистична база – склад за търговия на едро с безалкохолни напитки и други продукти с капацитет от 70 нови работни места. Инвеститорът вече е завършил пътната връзка и довеждащата към обекта инфраструктура. На застроената площ от 4300 кв. м предстои да заработи и новата складова база, която ще включва три корпуса метално хале и обслужващи блокове.


Една от най-динамично развиващите се местни компании също изгради производствена база на входа на град Лясковец и продължава да разширява инвестицията си. В момента от дружеството строят и автомивка със складова част върху площ от 236 кв. м. Инвеститорите вече закупиха и съседен парцел, където предстои строеж на промишлена сграда с административна част с до 50 работни места.


Друго ново капиталовложение на околовръстното шосе на винарското градче е производствена и складова база за електрически материали. Тя включва два склада и работилница за студена обработка на метали. Инвеститор е местна фирма, която също разширява собственото си производство и ще отвори още 5 допълнителни работни места.


Расте и интересът към село Козаревец, където вече се изгражда цех за преобразуване на пластмасови бутилки в пелети за текстилната промишленост. Вложители са двама английски граждани, които чрез регистрирано в нашата страна дружество планират да рециклират пластмасовите шишенца в текстилни влакна. Иновативното производство ще е разположено в промишлената зона на населеното място в съществуваща вече производствена база, чиято застроена площ към момента е 437 кв. м.


В село Мерданя пък ще има инвестиции от Холандия, тъй като там се строи работилница за авторемонтни дейности. Върху разгърната площ от 321 квадрата предстои да се завърши металното хале и да заработи съвременен автосервиз.


От общинската администрация твърдят, че са широко отворени за всички инвеститори, които имат сериозни намерения да развиват дейност и да създават работни места на територията на Лясковец и населените места.