Лятна академия събра социално слаби семейства

  • 23 август 2019, 17:30
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium mezdra

Ежегодната Лятна академия за деца от социално слаби семейства, ползващи услугата “Безплатен топъл обяд” в Мездра, се проведе под формата на тренинг за деца и родители. Тази година мотото бе „Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му” на Антоан дьо Сент-Екзюпери.

 „Именно желанието да се срещнем в името на доброто бъдеще на децата беше причината за провеждането му, казаха организаторите от Общинския център за социални услуги и дейности /ОЦСУД/, съвместно с Фонд „Мисия“. Децата имат нужда да повярват в тях най-вече техните родители, след това учителите и накрая самите те да се почувстват уверени и можещи“, разказаха организаторите.

Семействата бяха провокирани с различни забавни тренинг игри /познай своето дете; защото си приличаме; очертаване ръцете на мама и детенце, като съответно всеки напише или нарисува в другата ръчичка, това което иска да сподели/.

Идеята за тренинга бе да се добие опит, който по-късно родителите да използват в реалните взаимоотношения с децата си. Присъстваха над 60 човека, като всички участваха активно и работеха екипно. 

„Това беше най-емоционалното и мило мероприятие, организирано от нас досега“, казаха в заключение организаторите.

Всички деца получиха учебни материали и пособия за лична хигиена, осигурени от Фонд „Мисия“.

Гласувайте за "Кмет на годината" за мандат 2015-2019 ТУК!