Лятото в Бойница ще премине с игрите на баба и дядо

  • 05 юли 2019, 17:03
  • Default profile Автор Цвета Иванова
Medium boinica pio6tad

Днес започва „Бойнишко лято“, съобщиха от общината в граничното село. За пръв път се събират всички деца, които прекарват лятото в родните си домове или са пратени от родителите си при баба и дядо. Акцентът на лятото  ще са игрите на баба и дядо.

Летните занимания започват от площада на селото. Всеки ден до средата на август  ще има образователни занимания, спортни игри, забавления. Ще ги научим да игрите на баба и дядо, обясниха от общината. Това означава, че децата ще играят на „народна топка“, „Изгоряла кърпа“, „Тунелче“, „Боите ли се от Великана“ и т.н. Предвиден е и турнир по шахмат. Кметът на общината Анета Генчева ще почерпи децата с лакомства, за тях ще има и вечер с фойерверки.

„Бойнишко лято“ се организира за 11-ти път и събира интереса както на местните деца, така и на гостите от други места, които прекарват ваканцията в родните къщи на родителите си. Децата се сближават, опознават се по-добре и учат едни от други и знания, които не сме предвидили в програмата, обясниха от общината.