Любо Ганев – президент, бизнесмен и шоумен

  • 06 октомври 2020, 07:40
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium mbhgfv

На днешния ден преди 55 години в Русе е роден легендарният ни волейболист и настоящ председател на БФВолейбол -  ЛюбоГанев.

Високият 210-сантиметра играч стартира кариерата си в Дунав (Русе), но прави име в ЦСКА, където за 7 години печели 5 шампионски титли на България. Следва богата кариера в Италия и Гърция. За националния отбор играе между  1985 г. и 1998 г., като се окичва с бронзов медал от световното първенство във Франция през 1986 г.

През 1998 г. прекратява спортната си кариера и се насочва към бизнеса. Първоначално е рекламно лице на спортна екипировка "Асикс", а впоследствие става представител на фирмата за България.  През 2004г. с фирмата си "Ремикс България" става представител на няколко италиански фирми, специализирани в използването на газ метан за автомобилно гориво, сред които и компания за производство на компресорни станции. Извършва монтаж на станции за метан в България, зарежда автомобили, осигурява гаранционна и следгаранционна поддръжка. 

През 2010 г. 36 от общо 66-те метан станции в България са доставени и поддържани от него. Още като волейболист в Италия, Любо Ганев води в продължение на две години телевизионно шоу в Торино. В България става водещ на предаването „Формула+“, снима се в клипове на известни певици. Често е жури в различни конкурси за „Мис“.

През 2005 г г. Любо Ганев партнира на Долф Лундгрен в екшъна „Механикът“, сниман в България, където се превъплъщава в ролята на руски мафиот. Следващият му филм е „Рин тин тин" – филм за Първата световна война. Ганев има двама сина – Евтим и Любо, както и внучка Любомира.

От 13 март 2020 г. е президент на Българската федерация по волейбол.