Любо Киров, който отдава цялата си душа (Видео)

  • 26 октомври 2020, 07:40
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium lozeneccopy

Българският поп изпълнител и музикален продуцент Любо Киров празнува рожден ден днес. Определян е като един от най-уникалните гласове на българската музика с неповторимо присъствие на сцената, има страхотна харизма и топло излъчване. 

Автор е на много хитове и десетки текстове за песни. Сред водещите мотиви в тях е любовта с нейното завръщане и способността й да продължава да съществува във времето дори когато пътищата се разделят, чистотата на желанията и светлината, която ни обгръща в моментите, които са ни предопределени.

Бивш вокалист е на група „Те“.

Роден е на 26 октомври 1972 г. 

От малък се научава да свири на пиано и барабани. Завършва Националната худежествена академия с магистърска степен.

В периода 2000 – 2007 година с група „Те“ създава два албума – „Местоимения“ и „Различен“, съдържащи хитове като: „Има ли цветя“, „Ще те намеря“, „Искам“, „All Right“ (с Мария Илиева), „Различен“ и много други, заставали на първи позиции седмици наред по това време в радио и телевизионния ефир. Група „Те“ е носител на Първа награда на Международния медиен фестивал „Албена“ в раздел „Концерти“ за реализацията на „TE Unplugged“ DVD.

През пролетта на 2007 г. Любо стартира соловата си кариера. Първият самостоятелен сингъл на Любо – „Отново вярвам“ печели престижния конкурс на БНР „Златна пролет“. През 2010 година излиза и първия самостоятелен албум – „Любо 2010“, който съдържа много хитове като: „Mога“, „Говори ми на ти“, „Аз и ти“, „На края на света“, „Забранена любов“ към едноименния сериал на „Нова телевизия“, „Tonight“ с италианската певица Алесия Д’Андреа и др.

Три от песните от албума на Любо – „Говори ми на ти“, „Отново вярвам“ и „Tonight“ са излъчени в класацията на МТV – Europe’s World Chart Express.

Следват самостоятелните албуми „Знам“ – 2017. и „Както преди“ – 2018, които получават златен и платинен статус за българска музика по продажби.

Печели редица награди, сред които три за изпълнител на годината (през 2012, 2014 и 2018 г..), за най-добра песен през 2007 и 2020 г., за най-добър албум за 2017 г. и др.

Негови песни и текстове присъстват в учебниците по музика.

 

Финалът на националния конкурс „Кмет на годината“ 2020 наближава. Гласувайте за своя кмет до 29 октомври на kmetnagodinata.bg.