Любовен триъгълник отнел живота на 35-годишния търговеца от Първомай

  • 15 декември 2014, 11:24
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a5ea02c8eaf

Двама пловдивчани, бившите съпрузи Галина П./41 г:/ и Огнян П./45 г./. са арестувани за убийството на 35-годишния търговец Кънчо Кънчев от Първомай през миналата седмица.


Акцията за задържането им е проведена от полицията в Чирпан, Стара Загора и Пловдив в неделя под ръководствота на Старозагорската окръжна прокуратура, събщиха днес от областната дирекция на МВР.


При обиска в дома на мъжа е бил намерен и иззет ипистолет „Валтер“, с който е бил прострелян Кънчев. В домовете на Огнян и Галина са били намерени още вещи и пари, свързани с престъплението.


„Поне единият от двамата заподозрени в убийството на търговеца се е познавал с него“, съобщи говорителят на Старозагорската окръжна прокуратура Нейка Тенева.


Според запознати с разследването Галина е била близка с бившата съпруга на Кънчев. Това дава основание на криминалистите да подозират любовен триъгълник в къравата драма.   


Двамата арестувани са задържани за 72 ч в старозагроския следствен арест с прокурорско постановление и срещу, тях е повдигнато обвинение за убийство с грабеж  До сряда От прокуратурата обявиха, че до сряда  ще поискат  постоянен арест за двамата заподзорени. 


Трупът на дистрибутора на голяма търговска верига Кънчо Кънчев бе намерен захвърлен в крайпътна канавка на пътя Първомай – Чирпан, близо до старозагорското с. Плодовитово, миналия четвъртък. 


Ден по-рано на пътя е бил открит зарязан, с отворени врати, и фирменият микробус „Фиат скудо“, с който пътувал търговецът. Според разследващите Кънчев, който носеб в себе си 6 хил. лв, служебни пари, имал среща с двамата обвинени в убийството. Дали те са замислили престъплението предварително или на място се решили да го ликвидират като разбрали, че носи голяма сума пари, тепърва ще се изяснява.