Любовна история вдъхновява приятели за табелите "Купи ѝ цветя"

  • 16 февруари 2019, 16:05
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52075965 2322899527773214 6967735906841133056 n

Табели с надпис "Купи ѝ цветя" подканят мъжете в няколко български града през последните две седмици. Предисторията на инициативата е свързана с една любовна история, която свързва България и Латвия. Преди 4 години Георги и Саманта избират Англия като алтернатива за по-добър живот. В Лондон е и първата им среща.

„Когато го видях за първи път, веднага си казах: „О, това е моето момче. Той ме попита за името ми, аз му го казах и в този момент погледнах в очите му и почувствах, че това е нещо повече от това, което бих могла да си представя за този момент", споделя Саманта Попова пред bTV.

„Малко се притесних да я заговоря. Разговарях с мой приятел по телефона и казах „Чао!", за да приключа разговора. В този момент тя се обърна към мен и ме заговори, понеже на латвийски „Чао!", означава "Здравей!". Тя си помислила, че съм латвиец и така се запознахме", разказва Георги Попов.

На вторият ден от запознанството им Георги кани Саманта на среща, а на третият ден решават да заживеят заедно.

„В началото, английският на Джордж беше доста лош. Беше предизвикателство не само за мен, но и за него. Понякога се разстройвах, защото исках да му кажа точно как се чувствам, какви са емоциите ми... В началото го изпращах в кухнята и му казах: "Скъпи, би ли ми донесъл вилица?!", а той ми носи чиния. Започнах да му оставям малки бележки какво е вилица и какво е чиния, какво е това, какво е онова. Mалко по-малко той се научи и сега не можеш да му затвориш устата",  разказва Саманта.

Четири години по-късно двамата вече са съпруг и съпруга. Вдигат сватба в България, но със сватбени ритуали и от Латвия.

След 6 месеца ще се роди първото им дете. Бъдещите родители мечтаят за момента, в който ще могат да заживеят като семейство в България. А приказната им любов се превръща във вдъхновение за Георги и приятелите му.

„От както познавам Саманта, до ден днешен всяка седмица й купувам цвете или й правя малък жест. И от там дойде инициативата като цяло, че трябва да се правят такива жестове постоянно - без значение дали е в началото на връзката или не. Случайно бях попаднал на един руски сайт, в който бяха качили снимка от Санкт Петербург от един парк - снимка на този знак „Купи ѝ цветя", за да може хората да си купят цветя.

Трите момчета поставят табелите „Купи ѝ цветя" в няколко български града.

„Започнахме с Велинград, тъй като е един от нашите любимите градове и също така спа центърът на Балканите и знаем, че се посещава от много туристи. Поставихме и в Пазарджик - в нашия роден град. Сега дойдохме и в София, също да поставим като столица на България" - казва Георги Петров, организатор на инициативата.

„Идеята ни е да напомним на мъжете да ценят жените си. Малките жестове наистина говорят много" - казва още той.

„Това е целта на този знак да подсетим мъжа, да събудим доброто в него и да правим жестове като този на време. За това го правим – за усмивката, прегръдката и милите думи" , допълва Юлиян.

Инициативата им бързо става заразна. В Харманли е поставен също подобен знак, но от други хора.

Снимки: btvnovinite.bg